Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Bekalan Tenaga Elektrik


Print Email

Malaysia  dianugerahi bekalan tenaga elektrik yang mencukupi oleh syarikat utiliti kebangsaan, Tenaga Nasional Berhad (TNB), yang membekalkan tenaga ke seluruh Semenanjung Malaysia. Ini bermakna penjanaan, penghantaran dan pengagihan elektrik di negeri Pahang adalah di bawah tanggungjawab TNB.

Voltan penghantaran adalah pada 500kV, 275 kV dan 132 kV. Manakala voltan penjanaan adalah pada 33 kV, 22kV, 11 kV dan 415 V tiga fasa atau 240 V fasa tunggal. Sistem frekuensi ialah 50 Hz 1%. TNB juga menawarkan pakej elektrik dengan air dingin dan wap di bawah Penyelesaian Tenaga Menyeluruhnya untuk kebaikan industri tertentu yang memerlukan bentuk tenaga yang berganda untuk aktiviti pengilangan. (Sumber: MIDA)

Permohonan untuk bekalan elektrik boleh dilakukan melalui permohonan elektronik di laman web TNB atau anda boleh pergi ke mana-mana kedai TNB untuk maklumat lanjut.


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768